Sæsonhonning - De forskellige Honningtyper af dansk honning.
De forskellige Honningtyper af dansk honning deles ofte op i høstsæsoner forår, (forsommer), sommer og sensommerhonning. Der er også biavler der laver månedshonning fra maj-september.
Forårshonning
Man tager honningen fra i slut af maj eller start i juni. Pollen og nektar kommer typisk fra frugttæer og buske, pil, korsblomstrede planter og mælkebøtter.
Den er lys og mild i smagen, og kan holde sig flydende i få uger.
Sommerhonning
Man tager honningen fra i juli eller start august. Den er mørkere end forårshonningen, og smagen er let krydret og intens.
Sensommerhonning
Man tager honningen fra i august eller september. Det er den mørkeste og mest kraftfulde sæsonhonning. Den kan holdes flydende længe grundet et lavt indhold af glukose.
Skovhonning
Skovhonning også kaldet lusehonning er en type honning der kommer fra honningdug. Bladlus og visse andre insekter suger saft af planter hvor de får protein og meget sukker. Sukkeret løber igennem dem og benævnes honningdug. Bierne samler den og omdanner den til honning.