Fermenterede hvidløg og honning

Fermenterede hvidløg og honning

Det er min favorit.

Her har du en opskrift som gør dine retter meget interessant.

  1. Pil hvidløgsfed og prik dem evt. med en kødnål. Kom hvidløgsfeddene i en beholder med låg, f.eks et syltetøjsglas eller en krukke.
  2. Hæld eller bland med så meget honning, at hvidløgene er dækket og der er lidt luft foroven i glasset. 
  3. Luk glasset og lad det stå ved stuetemperatur. Rør i hvidløgene hver dag den første uge.
  4. Tag derefter blot låget af beholderen et halvt minut hver dag i en måned, så luften bobler af.
  5. Hvidløg og honning er klar efter en måned. De kan evt. fermentere videre, og når smagen er som ønsket, opbevares beholderen i køleskab. Man kan opbevare hvidløgene i årvis.

Både hvidløgene og honningen er perfekt i dressinger til grønsager, kød og stegt fisk og meget mere. Det smager stærkt, sødt og godt.

 

Fermenterede hvidløg og honning
Fermenterede hvidløg og honning

mÄder honning

Vores honning er uopvarmet.

 

Har du spørgsmål ring til os.

22 92 24 43