Fermenterede hvidløg og honning
Fermenterede hvidløg og honning
Det er min favorit.
Her har du en opskrift som gør dine retter meget interessant.
- 2-3 hvidløg
- ca. 250g uopvarmet dansk honning
- Pil hvidløgsfed og prik dem evt. med en kødnål. Kom hvidløgsfeddene i en beholder med låg, f.eks et syltetøjsglas eller en krukke.
- Hæld eller bland med så meget honning, at hvidløgene er dækket og der er lidt luft foroven i glasset.
- Luk glasset og lad det stå ved stuetemperatur. Rør i hvidløgene hver dag den første uge.
- Tag derefter blot låget af beholderen et halvt minut hver dag i en måned, så luften bobler af.
- Hvidløg og honning er klar efter en måned. De kan evt. fermentere videre, og når smagen er som ønsket, opbevares beholderen i køleskab. Man kan opbevare hvidløgene i årvis.
Både hvidløgene og honningen er perfekt i dressinger til grønsager, kød og stegt fisk og meget mere. Det smager stærkt, sødt og godt.
mÄder honning
Vores honning er uopvarmet.
Har du spørgsmål ring til os.